SON DAKİKA
--:--:--

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ezidi heyetini kabul etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, 2026 yılı Ocak ayında Ankara’da, Ezidi toplum temsilcilerinden oluşan bir heyeti TBMM’de kabul etti. Görüşmeye AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata ile Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin de katıldı. Kabul, Meclis binasında gerçekleştirildi ve resmi temas kapsamında yapıldı. TBMM Başkanlığı tarafından yapılan…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ezidi heyetini kabul etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, 2026 yılı Ocak ayında Ankara’da, Ezidi toplum temsilcilerinden oluşan bir heyeti TBMM’de kabul etti. Görüşmeye AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata ile Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin de katıldı. Kabul, Meclis binasında gerçekleştirildi ve resmi temas kapsamında yapıldı.

TBMM Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, kabul sırasında Ezidi toplumunun beklenti ve talepleri gündeme geldi. Kurtulmuş, bu konulara ilişkin yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade etti. Görüşmede, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin farklı toplumsal kesimlerle temas kurmasının önemine dikkat çekildi.

Kabul sırasında konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ezidi heyetini Meclis’te ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Toplumsal taleplerin demokratik zeminde ele alınmasının önemine vurgu yapan Kurtulmuş, Meclis’in bu tür görüşmelere açık olduğunu dile getirdi.

Afyon’da olayı gündeme taşıyan görüşmede neler konuşuldu?

Görüşmede, Ezidi toplumunun karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, dile getirilen taleplerin değerlendirilmesi için bugüne kadar gösterilen çabaları önemsediklerini ifade etti. Toplantının, karşılıklı görüş alışverişi çerçevesinde gerçekleştiği aktarıldı.

Kabulde kimler yer aldı?

Resmi kabulde yer alan isimler şu şekilde sıralandı:

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş

  • AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu

  • AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata

  • Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin

  • Ezidi toplumunu temsilen gelen heyet üyeleri

Yetkililer, bu tür temasların Meclis çatısı altında gerçekleşmesinin, toplumsal temsil ve diyalog açısından önem taşıdığını belirtiyor. TBMM’de yapılan kabullerin, farklı kesimlerin sorunlarının doğrudan muhataplarına iletilmesine imkan sağladığı ifade ediliyor.

Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamalarda, toplantının içeriğiyle ilgili genel çerçeve paylaşılırken, sürecin ilgili kurumlar tarafından takip edileceği bilgisi verildi. Kabul, planlanan program dahilinde tamamlandı.

Benzer Haberler
Potalar Gündoğdu’da kuruldu: İzmir’de carpici gelisme
Potalar Gündoğdu’da kuruldu: İzmir’de carpici gelisme
Efeler Yolu Ultra Trail’de madalyalar verildi: İzmir’de carpici gelisme
Efeler Yolu Ultra Trail’de madalyalar verildi: İzmir’de carpici gelisme
Adıyaman’da motor tutkusu görüşme yaptı! MOTOFEST 2026’ya yoğun ilgi
Adıyaman’da motor tutkusu görüşme yaptı! MOTOFEST 2026’ya yoğun ilgi
Gebze’de carpici gelisme: doğanın kalbinde nefes kesen yarış
Gebze’de carpici gelisme: doğanın kalbinde nefes kesen yarış
Artvin’de ‘Aktif Yaş Alma ve Su Cimnastiği Projesi’ devreye sokuldu
Artvin’de ‘Aktif Yaş Alma ve Su Cimnastiği Projesi’ devreye sokuldu
Osmangazi’den veteran yıldızları buluşturan turnuva
Osmangazi’den veteran yıldızları buluşturan turnuva
Haberin Doğru Adresi
Afyonda Bugün

Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün