SON DAKİKA
--:--:--

YEŞİLAY İzmir’den çocuklara dijital farkındalık eğitimi

Yapılan açıklamalar doğrultusunda, Türkiye Yeşilay Cemiyeti İzmir Şubesi tarafından hayata geçirilen; Erasmus+ KA154 Gençlik Katılımı Programı desteğiyle, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ege Üniversitesi İletişim. Türkiye Yeşilay Cemiyeti İzmir Şubesi tarafından hayata geçirilen; Erasmus+ KA154 Gençlik Katılımı Programı desteğiyle, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İzmir Konak…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
YEŞİLAY İzmir’den çocuklara dijital farkındalık eğitimi

Yapılan açıklamalar doğrultusunda, Türkiye Yeşilay Cemiyeti İzmir Şubesi tarafından hayata geçirilen; Erasmus+ KA154 Gençlik Katılımı Programı desteğiyle, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ege Üniversitesi İletişim.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti İzmir Şubesi tarafından hayata geçirilen; Erasmus+ KA154 Gençlik Katılımı Programı desteğiyle, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İzmir Konak Meslek Yüksekokulu ortaklığıyla yürütülen “Koruma Altındaki Çocuklarda Bağımlılık Farkındalığı ve Üretken Dijital Medya Kullanım Becerileri” projesi,iki aşamalı eğitimle başarıyla nihayete erdi.

Dikkat Çeken Gelişmeler

İZMİR (İGFA) – İzmir Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü bünyesinde koruma altında bulunan 12–17 yaş arası toplam 60 öğrencinin katıldığı eğitimler, iki farklı merkezde düzenlendi.

Konuyu Şekillendiren Faktörler

Programın ilk etabı 14-17 Mart 2026 tarihlerinde İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesinde, ikinci etabı ise 4-12 Nisan 2026 tarihleri arasında Karşıyaka Alev Alatlı Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Öne Çıkan Diğer Gelişmeler

“Dijital Bağımlılıkla Mücadele: Üretken Medya Kullanımı Eğitimi” başlığıyla sunulan programda, öğrencilere teknoloji bağımlılığının fiziksel, psikolojik ve sosyal etkileri anlatıldı. İzmir YEDAM ve Yeşilay Eğitim Yönetimi Müdürlüğü uzmanları tarafından gerçekleştirilen oturumlarda, dijital araçların bilinçli kullanımı ve kumar bağımlılığına karşı farkındalık çalışmaları icra edildi.

Teorik bilgiler,uygulamalı atölyelerle desteklendi. Eğitimin ilerleyen günlerinde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İzmir Konak Meslek Yüksekokulu akademisyenleri; sosyal medya okuryazarlığı, dijital etik ve güvenli internet kullanımı konularında uygulamalı dersler verdi. İçerik üretimi ve planlama atölyelerine katılan öğrenciler, dijital ürünleri güvenli ve etik çerçevede üreten bireyler olma yolunda değerli beceriler kazandı. Eğitim programı,uluslararası geçerliliği olan “Youthpass Sertifikası”öğrencilere takdimi ile sona erdi.

Konunun nasıl bir seyir izleyeceği merakla bekleniyor.

Benzer Haberler
Afyon Kocatepe Üniversitesi Şehir ve İklim Topluluğu’ndan Öğrencilere Sınav Desteği
Afyon Kocatepe Üniversitesi Şehir ve İklim Topluluğu’ndan Öğrencilere Sınav Desteği
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Yıl Sonu Cami Şenlikleri Daveti
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Yıl Sonu Cami Şenlikleri Daveti
İzmir’de yapay zekânın dili çözülüyor
İzmir’de yapay zekânın dili çözülüyor
İzmir’de genç girişimciler Fikir Kampı’nda ödüllendirildi
İzmir’de genç girişimciler Fikir Kampı’nda ödüllendirildi
İzmir Urla’ya Gastronomi Lisesi geliyor
İzmir Urla’ya Gastronomi Lisesi geliyor
Öğrenciler sağlıklı yaşam için hareket etti – Bursa’da
Öğrenciler sağlıklı yaşam için hareket etti – Bursa’da
Haberin Doğru Adresi
Afyonda Bugün

Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün
sohbet