SON DAKİKA
--:--:--

CHP’li Hasan Öztürk: Plansızlığın bedelini Bursalı ödüyor!

Merakla takip edilen bu gelişmede, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, TBMM’de yaptığı konuşmada hızlı tren projesindeki gecikmeler ve yeni güzergâh kararına tepki gösterdi. CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, TBMM’de yaptığı konuşmada ivedi tren projesindeki gecikmeler ve yeni güzergâh kararına tepki gösterdi. BURSA (İGFA) – CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, TBMM’de yaptığı konuşmada Bursa süratli tren…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
CHP’li Hasan Öztürk: Plansızlığın bedelini Bursalı ödüyor!

Merakla takip edilen bu gelişmede, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, TBMM’de yaptığı konuşmada hızlı tren projesindeki gecikmeler ve yeni güzergâh kararına tepki gösterdi.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, TBMM’de yaptığı konuşmada ivedi tren projesindeki gecikmeler ve yeni güzergâh kararına tepki gösterdi.

BURSA (İGFA) – CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, TBMM’de yaptığı konuşmada Bursa süratli tren projesine ilişkin yaşanan gecikmeleri ve son düzenlemeleri eleştirdi.

CHP’li Öztürk, 2012 yılında temeli atılan projenin yıllar içinde sürekli ertelendiğini hatırlatarak, verilen sözlerin tutulmadığını beyan etti. Projenin başlangıçta 2016 yılında tamamlanacağının açıklandığını belirten Öztürk, sürecin 2018, 2020 ve 2023 hedefleriyle uzatıldığını, son dakika bilgisine göre ise 2026 yılının işaret edildiğini ifade etti. Yeni yayımlanan kararnameyle güzergâh değişikliğine gidildiğini vurgulayan Öztürk, bu durumun vatandaşları mağdur ettiğini dile getirdi.

Bilinmesi Gereken Kritik Detaylar

Güzergâh değişikliği nedeniyle daha önce arazileri kamulaştırılan vatandaşlardan ödenen bedellerin geri ihtiyaç edildiğini belirten Öztürk, bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti. “Plansızlığın bedelini Bursalı ödüyor” diyen Öztürk, ekonomik şartlar altında vatandaşların bu yükü taşımasının zor olduğunu ulaştı.

Tarihsel Arka Plan

Plansızlığın bedelini Bursalı ödüyor!

2012’de temeli atılan çabuk tren için “2016’da bitecek.” dendi yıllar geçti 2018 dendi, 2020 dendi, 2023 dendi, nihayet 2026 deniyor.

Merak Edilen Soruların Yanıtları

Bugün ise yeni bir kararnameyle güzergâh değiştiriliyor. Arazileri kamulaştırılan insanlardan verilen… pic.twitter.com/aznKnx9udb.

Konuşmasında, ivedi tren için uzun yıllar mücadele eden merhum Bursa Milletvekili Kemal Demirel’i de anan Milletvekili Hasan Öztürk, projenin bir an evvel tamamlanması gerektiğini ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda da bulunan Öztürk, vatandaşlardan geri istek edilen ödemelerin faizsiz ve uzun vadeli bir yapılandırmayla tahsil edilmesi gerektiğini belirterek, aksi durumda mağduriyetlerin artacağı uyarısında bulundu.

Bu önemli gelişmenin yansımaları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Benzer Haberler
Ülkü Ocakları Afyonkarahisar Şubesinden A Milli Takım Maçı İçin Davet
Ülkü Ocakları Afyonkarahisar Şubesinden A Milli Takım Maçı İçin Davet
Afyonkarahisar Türkiye’nin En Güvenli İkinci İli Seçildi
Afyonkarahisar Türkiye’nin En Güvenli İkinci İli Seçildi
Afyonkarahisar Türkiye’nin En Güvenli İkinci İli Seçildi
Afyonkarahisar Türkiye’nin En Güvenli İkinci İli Seçildi
Seçim Sonuçlarının Ardından Ali Özkaya’dan Açıklama
Seçim Sonuçlarının Ardından Ali Özkaya’dan Açıklama
Ali Özkaya’dan Seçim Sonuçları Açıklaması: “Millet Kiminle Devam Edeceğini İyi Biliyor”
Ali Özkaya’dan Seçim Sonuçları Açıklaması: “Millet Kiminle Devam Edeceğini İyi Biliyor”
Afet İnan Katkılarıyla ve Saygıyla Anılıyor
Afet İnan Katkılarıyla ve Saygıyla Anılıyor
Haberin Doğru Adresi
    Afyonda Bugün

    Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

    2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün