SON DAKİKA
--:--:--

İzmir’de “Doğa, Kadın ve Su” sergisi sanatseverlerle bir araya geldi

Gündemin en çok konuşulan konularından biri olan bu gelişmede, Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Dünya Su Günü kapsamında düzenlediği sergi, çevre bilinci ve kadın-doğa ilişkisini sanatla buluşturuyor. Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Dünya Su Günü kapsamında düzenlediği sergi, çevre bilinci ve kadın-doğa ilişkisini sanatla buluşturuyor. Konuyla İlgili Önemli Detaylar İZMİR (İGFA) – İzmir’de Konak Kent…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İzmir’de “Doğa, Kadın ve Su” sergisi sanatseverlerle bir araya geldi

Gündemin en çok konuşulan konularından biri olan bu gelişmede, Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Dünya Su Günü kapsamında düzenlediği sergi, çevre bilinci ve kadın-doğa ilişkisini sanatla buluşturuyor.

Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Dünya Su Günü kapsamında düzenlediği sergi, çevre bilinci ve kadın-doğa ilişkisini sanatla buluşturuyor.

Konuyla İlgili Önemli Detaylar

İZMİR (İGFA) – İzmir’de Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi, Dünya Su Günü etkinlikleri çerçevesinde anlamlı bir sergiye imza attı. “Doğa, Kadın ve Su” adlı karma sergi, Alsancak’taki Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Bundan Sonra Ne Olacak?

Küratörlüğünü üstlenen ve aynı zamanda eserleriyle sergide yer alan Sevinç Yurtseven, farklı disiplinlerden sanatçıları bir araya getirerek doğa, su ve kadın temalarını ortak bir anlatıda buluşturdu. Sergide, suyun yaşam döngüsü, kadının üretkenliği ve doğayla kurduğu bağ sanat aracılığıyla ele alınıyor. Açılışta konuşan Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsen Özkan, serginin yalnızca estetik bir deneyim sunmadığını, aynı zamanda çevre bilinci oluşturmayı hedeflediğini başta isaretledi. Özkan, kadınların toplumsal hayattaki rolüne dikkat çekerek, doğa ve suyun korunmasının gelecek nesiller için taşıdığı öneme işaret etti.

Küratör Sevinç Yurtseven ise serginin hazırlık sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, sanatın birleştirici gücüne inandıklarını dile getirdi. Yurtseven, eserlerde suyun döngüsü, doğa ile insan arasındaki denge ve çevresel sorumluluk temalarının işlendiğini ifade etti. “Doğa, Kadın ve Su” sergisi, ziyaretçilere hem görsel bir deneyim sunuyor hem de doğa ve suyun korunmasına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Kamuoyu, konuyla ilgili yeni açıklamaları bekliyor.

Benzer Haberler
Manisa’da üreticilere İşte o inanılmaz sayı: $0
Manisa’da üreticilere İşte o inanılmaz sayı: $0
Bursa Osmangazi’de çocuk olimpiyatları nefes kesti
Bursa Osmangazi’de çocuk olimpiyatları nefes kesti
İzmir’de engeller dostluk ve dayanışmayla aşıldı
İzmir’de engeller dostluk ve dayanışmayla aşıldı
Denizli Güney’de yeni yaşam merkezinin temeli atıldı
Denizli Güney’de yeni yaşam merkezinin temeli atıldı
Bursa Büyükşehir’den Osmangazi Altınova mahalle parkına yenileme
Bursa Büyükşehir’den Osmangazi Altınova mahalle parkına yenileme
Ulaşım 19 Mayıs’ta ücretsiz olacak: Manisa’da carpici gelisme
Ulaşım 19 Mayıs’ta ücretsiz olacak: Manisa’da carpici gelisme
Haberin Doğru Adresi
    Afyonda Bugün

    Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

    2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün