Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Eskişehir Tayyare Tamirhanesi, kuruluşunun 100. yılında anıldı

Eskişehir Tayyare Tamirhanesi, kuruluşunun 100. yılında anıldı

afyondabugun afyondabugun -
0

Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, Kent Tarihi, Tanıtım ve Turizm Dairesi Başkanlığı’na bağlı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen söyleşide, Cumhuriyet’in ilk yıllarında hayata geçirilen havacılık hamleleri ve Eskişehir.

Kent Tarih yazacak, Tanıtım ve Turizm Dairesi Başkanlığı’na bağlı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen söyleşide, Cumhuriyet’in ilk yıllarında hayata geçirilen havacılık hamleleri ve Eskişehir Tayyare Tamirhanesi’nin tarihsel mirası ele temin edildi.

Dikkat Çeken Gelişmeler

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal’ın açılışını yaptığı programın moderatörlüğünü Sergen Çirkin üstlendi. Programda; Tayyare Tamirhanesi Emektarı ve Uçak Artmış Mühendisi Can Erel, Eskişehir Sanayi Odası Liderlik Kurulu Üyesi Ahmet Özdemirel, TEI – TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.’den Murat İlker Çelik, ESOGÜ Uçak Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Melih Cemal Kuşhan ile Eskişehir Tayyare Tamirhanesi emekçileri Emekli Teknisyenler Osman Demir ve İsmail Çelik konuşmacı olarak yer sahip oldu.Programda; tamirhanenin kuruluş süreci, dönemin teknik altyapısı, Cumhuriyet’in havacılık vizyonu ve arşiv belgeleri ışığında az bilinen detaylar katılımcılarla paylaşıldı. .

Öne Çıkan Diğer Gelişmeler

Programın açılışında konuşan Başkan Vekili Ünal, şunları beyan etti:

“Ayşe Ünlüce Başkanımızın selam ve sevgilerini iletiyorum. Şehrimizin yadigârları söyleşi dizisi kapsamında, Kültür ve Tanıtım Daire Başkanlığımızın hazırlamış olduğu bu etkinlikte hayati bir konuya, önemli bir noktaya değinmiş olacağız. Eskişehir, havacılık denildiğinde gökyüzünde uçak arayan bir şehir olarak, 1925 yılında Türk Hava Kurumu’nun kurulduğu tarihten bugüne kadar sektörün içinde yer almıştır. Organize sanayi bölgemizde teşebbüs gösteren yatırımcı kuruluşların savunma sanayi ve havacılık alanındaki çalışmalarını gururla takip ediyoruz. Eskişehirimiz, jeopolitik konumu ve birikimiyle havacılık sektörünün en kritik merkezlerinden biri olmaya aday bir şehirdir.” .

Konuya ilişkin yeni açıklamaların gelmesi bekleniyor.

İlgili Yazılar