Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Uraloğlu: Çay-Bolvadin-Emirdağ Yolu ile yılda 1,Çarpıcı rakam: $0

Uraloğlu: Çay-Bolvadin-Emirdağ Yolu ile yılda 1,Çarpıcı rakam: $0

afyondabugun afyondabugun -
0

Gündeme gelen son gelişmelere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çay-Bolvadin-Emirdağ Yolu Açılış ve Çay-Karaadilli-Dinar İl Yolu Temel Atma Töreni’nde yaptığı açıklamada, projeyle birlikte önemli ekonomik ve çevresel kazanımlar elde edildiğini ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çay-Bolvadin-Emirdağ Yolu Açılış ve Çay-Karaadilli-Dinar İl Yolu Temel Atma Töreni’nde yaptığı açıklamada, projeyle bir arada can alıcı ekonomik ve çevresel kazanımlar elde edildiğini ifade etti.

Uraloğlu, “Büyük Taarruz’un zaferle taçlandığı Afyonkarahisar’da bulunmaktan gurur duyuyorum. Afyonkarahisar lojistik gücün bel kemiği, ekonomik kalkınmanın stratejik anahtarıdır.” ifade etti.

Dikkat Çeken Gelişmeler

Projeye ilişkin kazanımları açıklayan Uraloğlu, “Seyahat süresini 53 dakikadan 35 dakikaya düşürdük. Zamandan 781 milyon lira, akaryakıttan 513 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 1 milyar 300 milyon lira tasarruf sağladık.” ifadelerini kullandı.

Tarihsel Arka Plan

Çevresel katkılara da dikkat çeken Uraloğlu, “Karbon emisyonunu 24 bin ton azaltarak sürdürülebilir ve iklim dostu ulaşımı destekledik.” belirtti.

Konunun Önemi ve Olası Etkileri

Yolun teknik detaylarına da değinen Uraloğlu, “Proje kapsamında 7 köprü, 10 alt geçit, 69 adet menfez inşa ettik. 4 bin adet fidan diktik, 110 bin metrekare alanda kuru peyzaj uygulaması yaptık.” ifadelerine yer verdi.

Uraloğlu üstelik, “Çay-Bolvadin-Emirdağ Yolu’nun açılışını gerçekleştiriyoruz, Çay-Karaadilli-Dinar İl Yolu’nun da temelini atıyoruz.” açıkladı.

Gelişmelerin yakından takip edileceği belirtiliyor.

İlgili Yazılar