SON DAKİKA
--:--:--

Maltepe’den “Arsa” açıklaması

Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, Maltepe Belediyesi, son günlerde bazı basın-yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Maltepe Belediyesi, yakın zamanda bazı basın-yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin yazılı bir bilgilendirdi. Açıklamada, mülkiyeti belediyeye ait Altayçeşme Mahallesi’ndeki (16739/1) parselin imar planlarında “Park ve Yeraltı Otopark Alanı” olarak tanımlı olmasına rağmen izinsiz ve…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Maltepe’den “Arsa” açıklaması

Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, Maltepe Belediyesi, son günlerde bazı basın-yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Maltepe Belediyesi, yakın zamanda bazı basın-yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin yazılı bir bilgilendirdi. Açıklamada, mülkiyeti belediyeye ait Altayçeşme Mahallesi’ndeki (16739/1) parselin imar planlarında “Park ve Yeraltı Otopark Alanı” olarak tanımlı olmasına rağmen izinsiz ve ruhsatsız şekilde oto yıkama tesisi olarak kullanıldığının tespit edildiği belirtildi.

Dikkat Çeken Gelişmeler

Belediye, adı geçen kullanımın “fuzuli işgal” kapsamında değerlendirildiğini ve bu doğrultuda yasal sürecin başlatıldığını duyurdu. Sürece ilişkin detaylar da paylaşılırken, 3 Haziran 2025’te işgal tespit tutanağı düzenlendiği, 2 Temmuz 2025’te 1 milyon 483 bin 942 TL tutarında ecrimisil tahakkuk ettirildiği ve 24 Temmuz 2025’te işgalciye resmi ihbarname gönderildiği bildirildi. 8 Eylül 2025’te tahliye tebliği yapılırken, 9 Şubat 2026’da ise kaçak yapıların yıkımının gerçekleştirildiği kaydedildi.

Konuyu Şekillendiren Faktörler

Açıklamada bunun yanı sıra, ilgili kişi tarafından İstanbul İdare Mahkemeleri nezdinde açılan davalara rağmen yıkım işlemi sırasında yürütmeyi durdurma kararı bulunmadığına dikkat çekildi.

Merak Edilen Soruların Yanıtları

Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:“Hiçbir kişi ya da grubun kamu alanlarını haksız ve hukuka aykırı şekilde kullanmasına müsaade edilmeyecektir.”.

Açıklamada, geniş kitlelere yansıyan “rüşvet” iddialarının gerçeği yansıtmadığı, ilgili tutarın kamu arazisinin haksız kullanımından kaynaklanan yasal bir borç olduğu vurgulandı. Tüm işlemlerin mevzuata uygun ve rutin idari uygulamalar kapsamında gerçekleştirildiği belirtilirken, kamusal alanların korunmasının belediyenin temel sorumlulukları arasında olduğu ifade edildi.

Konu, kamuoyunun gündemindeki önemini korumaya devam ediyor.

Benzer Haberler
Manisa’da üreticilere İşte o inanılmaz sayı: $0
Manisa’da üreticilere İşte o inanılmaz sayı: $0
Bursa Osmangazi’de çocuk olimpiyatları nefes kesti
Bursa Osmangazi’de çocuk olimpiyatları nefes kesti
İzmir’de engeller dostluk ve dayanışmayla aşıldı
İzmir’de engeller dostluk ve dayanışmayla aşıldı
Denizli Güney’de yeni yaşam merkezinin temeli atıldı
Denizli Güney’de yeni yaşam merkezinin temeli atıldı
Bursa Büyükşehir’den Osmangazi Altınova mahalle parkına yenileme
Bursa Büyükşehir’den Osmangazi Altınova mahalle parkına yenileme
Ulaşım 19 Mayıs’ta ücretsiz olacak: Manisa’da carpici gelisme
Ulaşım 19 Mayıs’ta ücretsiz olacak: Manisa’da carpici gelisme
Haberin Doğru Adresi
    Afyonda Bugün

    Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

    2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün