SON DAKİKA
--:--:--

Gaziantep’te carpici gelisme: Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı

Son dakika bilgilerine göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Anelsander iş birliğiyle düzenlenen 6. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Anelsander iş birliğiyle düzenlenen 6. Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı, yurt dışından ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı sanatkarları Gaziantep’te buluşturdu. GAZİANTEP (İGFA) – Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Bilim Daire Başkanlığı Kütüphaneler…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Gaziantep’te carpici gelisme: Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı

Son dakika bilgilerine göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Anelsander iş birliğiyle düzenlenen 6.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Anelsander iş birliğiyle düzenlenen 6. Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı, yurt dışından ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı sanatkarları Gaziantep’te buluşturdu.

GAZİANTEP (İGFA) – Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Bilim Daire Başkanlığı Kütüphaneler ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından, Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği (Anelsander) iş birliğiyle düzenlenen 6. Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı adım attı.

Kültürel mirasın belirleyici değerlerinden biri olan Ezogelin figürünü sanatla buluşturan çalıştay, içinde bulunduğumuz yıl da sanatseverleri, kültür paydaşlarını, yöresel bebek sanatkarlarını, eğitmenleri, çocukları ve aileleri bir araya getirdi.

Çalıştayın açılış programına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Feray Yılmaz, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Korkmaz, Oğuzeli Belediyesi Başkanvekili Mehmet Akif Tuncer, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Özer, bez bebek ustaları, eğitmenler, çocuklar ve aileleri iştirakte bulundu.

Uzman Görüşleri ve Değerlendirmeler

Programda kurdele kesim töreni öncesinde, dünyanın ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden Gaziantep’e gelen bez bebek sanatçılarına ve eğitmenlere, çalıştaya katılımlarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi. Belgeler protokol üyeleri tarafından verildi.

YILMAZ: “EZOGELİN, KÜLTÜRÜMÜZDE YER ALMIŞ Sağlam BİR KARAKTER”.

Konuyu Şekillendiren Faktörler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Feray Yılmaz, çalıştayın kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması açısından önem taşıdığını belirterek, “Bugün çok özel bir mekanda, Oyun ve Oyuncak Müzemizde, çok güzel bir festivalin açılışını gerçekleştiriyoruz. Altıncısını düzenlediğimiz Uluslararası Ezogelin Bebek Çalıştayı’nda birbirinden güzel çalışmalar yapılacağına yürekten inanıyoruz.. Ezogelin başlı başına sağlam bir karakter, tarihe damgasını vurmuş, kültürümüzde yer almış kıymetli bir değerdir. Bunun yeniden canlandırılması ve gelecek nesillere aktarılması için bu çalıştay çok kıymetli.” beyan etti.

Yurt dışından Macaristan, Gürcistan, Ukrayna ve Özbekistan’dan; Türkiye’den ise İzmir, Çanakkale, Akşehir, Bartın, Sivas, Kars, Adıyaman ve Isparta’dan gelen Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı 12 yöresel bebek sanatkarı, çalıştay süresince kendi yörelerine özgü bebek sanatını katılımcılarla buluşturacak.

Konuya İlişkin Önemli Notlar

Çalıştay kapsamında buna ilaveten “Dünya Bebekleri Sergisi” de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

3 Mayıs’a kadar devam edecek etkinlik takvimine göre, sanatkarlar tarafından kitre bebek, bez bebek, ahşap oyuncak, pamuk ve kil bebekler, geleneksel boncuklu anahtarlık, turistik maskot yaka iğnesi, hasır bebek, motanka bebeği, maskot bez bebek, bileklik yapımı ve farklı yörelere ait bebek atölyeleri düzenlenecek.

ÇALIŞTAY KAPSAMINDA SÖYLEŞİ PROGRAMLARINA DA YER VERİLECEK.

Çalıştayda söyleşi programları da yer alacak. Bu çerçevede “Geleneksel ve Belgesel Bebek Üretimi ve Aktarımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, Teknikler, Örnekler”, “Müzeler, Masallar ve Mitoloji Temalı Oyun Kültürü” ile “Etnografik ve Sosyokültürel Kimliğin Yöresel Bebekler Üzerine Uygulanışı” başlıklarında sunumlar yapılacak. Strateji süresince katılımcılar, Gaziantep Müzeleri Gezisi, Ezogelin-Barak Kültür Evi ziyareti ve Gaziantep kültür gezisiyle kentin kültürel dokusunu yakından tanıma imkanı bulacak. 6’ncı Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı, atölye uygulamaları, sergi, söyleşi, kültür gezileri ve genel değerlendirme programlarının ardından 3 Mayıs’ta sona erecek.

Kamuoyu, konuyla ilgili yeni açıklamaları bekliyor.

Benzer Haberler
Manisa’da üreticilere İşte o inanılmaz sayı: $0
Manisa’da üreticilere İşte o inanılmaz sayı: $0
Bursa Osmangazi’de çocuk olimpiyatları nefes kesti
Bursa Osmangazi’de çocuk olimpiyatları nefes kesti
İzmir’de engeller dostluk ve dayanışmayla aşıldı
İzmir’de engeller dostluk ve dayanışmayla aşıldı
Denizli Güney’de yeni yaşam merkezinin temeli atıldı
Denizli Güney’de yeni yaşam merkezinin temeli atıldı
Bursa Büyükşehir’den Osmangazi Altınova mahalle parkına yenileme
Bursa Büyükşehir’den Osmangazi Altınova mahalle parkına yenileme
Ulaşım 19 Mayıs’ta ücretsiz olacak: Manisa’da carpici gelisme
Ulaşım 19 Mayıs’ta ücretsiz olacak: Manisa’da carpici gelisme
Haberin Doğru Adresi
    Afyonda Bugün

    Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

    2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün