Afyonkarahisar -0°C Açık
USD 49,94 ▲ +0,07%
EUR 55,76 ▼ -0,26%
ALTIN 6.223 ▼ -3,56%
BIST 100 10.760 ▼ -3,64%

Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Mesafeli Satışlarda İade Kargo Ücreti Artık Satıcı Tarafından Ödenecek

Mesafeli Satışlarda İade Kargo Ücreti Artık Satıcı Tarafından Ödenecek

YAYINLANMA
Bizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.

Ticaret Bakanlığı, “Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”i Resmi Gazete’de yayımladı. Bu yeni düzenlemeyle tüketicilerin cayma hakkında kargo iade masraflarını artık satıcı karşılayacak.

Son Tarih 1 Ocak 2026

Yayımlanan yönetmeliğe göre, bu değişikliklerin 1 Ocak 2026’da yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Bu tarihe kadar tüketiciler, iade ettikleri ürünlerin kargo ücretini satıcıdan talep edebilecekler.

Cayma Hakkı Devam Ediyor

Ayrıca, cep telefonu, akıllı saat ve bilgisayar gibi elektronik ürünlerde cayma hakkının devam edeceği vurgulanıyor. Bu ürünler için de cayma hakkını kullanabilme imkanı korunacak.

Bilgilendirme Şartı

Yenilenen düzenleme ile tüketicilerin satıcı ve sağlayıcılar tarafından doğru şekilde bilgilendirilmesi amaçlanıyor. Ön bilgilendirme formunda tüketici uyuşmazlıklarında arabulucuya başvurulması şartına ilişkin bilgilere de yer verilmesi zorunlu hale getirildi.

Haber Tepkileri 0 Tepki