SON DAKİKA
--:--:--

MSB: NATO Çok Uluslu Kolordu Karargahı için aşama devam etmektedir

Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, Milli Savunma Bakanlığı’nın haftalık basın bilgilendirme toplantısında, kurulması planlanan NATO Çok Uluslu Kolordu Karargâhına ilişkin son durum paylaşıldı. Milli Savunma Bakanlığı’nın haftalık basın bilgilendirme toplantısında, kurulması planlanan NATO Çok Uluslu Kolordu Karargâhına ilişkin son tablo paylaşıldı. Açıklamada, 2023 yılında NATO Güneydoğu Bölgesel Planı kapsamında bir Kolordu Karargahı kurulmasına yönelik çalışmaların…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
MSB: NATO Çok Uluslu Kolordu Karargahı için aşama devam etmektedir

Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, Milli Savunma Bakanlığı’nın haftalık basın bilgilendirme toplantısında, kurulması planlanan NATO Çok Uluslu Kolordu Karargâhına ilişkin son durum paylaşıldı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın haftalık basın bilgilendirme toplantısında, kurulması planlanan NATO Çok Uluslu Kolordu Karargâhına ilişkin son tablo paylaşıldı.

Açıklamada, 2023 yılında NATO Güneydoğu Bölgesel Planı kapsamında bir Kolordu Karargahı kurulmasına yönelik çalışmaların başlatıldığı ve bu niyetin 2024 yılında NATO’ya beyan edildiği hatırlatıldı.

Konuyla İlgili Önemli Detaylar

Bu bağlamda, bir Türk general komutasında kurulması planlanan karargahın ihtiyaçlarını karşılamak üzere 6’ncı Kolordu Komutanlığı’nın görevlendirildiği, milli çekirdek kadrolara gerekli atamaların yapıldığı bildirildi.

İlgili Tarafların Görüşleri

Karargâhın çok uluslu bir yapıya dönüştürülmesine yönelik çalışmaların NATO makamlarıyla koordineli şekilde sürdürüldüğü, buna karşın NATO prosedürlerinin henüz tamamlanmaması nedeniyle onay sürecinin devam ettiği ifade edildi. Bunun yanı sıra karargâhın onaylanmış bir logosunun bulunmadığı belirtildi.

Konunun Önemi ve Olası Etkileri

Açıklamada, adı geçen Kolordu Karargahının görevinin, bölgesel planlar kapsamında kendisine tahsis edilecek kuvvetlerin entegrasyonunu sağlayarak sorumluluk sahasında caydırıcılık ve savunma faaliyetlerini desteklemek olduğu kaydedildi.

Bunun yanı sıra, NATO Güneydoğu Bölgesel Planı’nın müttefikler tarafından daha öncesinde onaylandığına dikkat çekilerek, kurulması planlanan Çok Uluslu Kolordu Karargâhının bölgede yakın zamanda yaşanan gelişmelerle bir ilgisinin bulunmadığı vurgulandı.

Bu önemli gelişmenin yansımaları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Benzer Haberler
Azmiyle Herkese Örnek Oldu! Görme Engelli Arda Hafızlık Belgesini Aldı
Azmiyle Herkese Örnek Oldu! Görme Engelli Arda Hafızlık Belgesini Aldı
Yurdunuseven Hız Kesmiyor “Afyonkarahisar’ımız İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz”
Yurdunuseven Hız Kesmiyor “Afyonkarahisar’ımız İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz”
Türk İmar-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin seçimli kuruluş genel kurul toplantısı tamamlandı.
Türk İmar-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin seçimli kuruluş genel kurul toplantısı tamamlandı.
Anadolu’nun Kadim Geçmişine Yeni Pencere! Amorium ve Üçhöyük’te Çalışmalar Sürüyor
Anadolu’nun Kadim Geçmişine Yeni Pencere! Amorium ve Üçhöyük’te Çalışmalar Sürüyor
Depoyu Doldurmak Daha da Pahalı Olacak! Motorine Dev Zam Geliyor
Depoyu Doldurmak Daha da Pahalı Olacak! Motorine Dev Zam Geliyor
Dinar Devlet Hastanesinde İlk Perkütan Nefrolitotomi Operasyonu Başarıyla Gerçekleştirildi
Dinar Devlet Hastanesinde İlk Perkütan Nefrolitotomi Operasyonu Başarıyla Gerçekleştirildi
Haberin Doğru Adresi
Afyonda Bugün

Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün
sohbet