Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. “Cengiz Aytmatov İl Paneli” düzenlendi

“Cengiz Aytmatov İl Paneli” düzenlendi

afyondabugun afyondabugun -
0

Son dakika bilgilerine göre, Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programa; İl Emniyet Müdürü Ferhat Akbaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Nihat Özkök, İl Milli Eğitim Müdürü Özgür.

Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programa; İl Emniyet Müdürü Ferhat Akbaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Nihat Özkök, İl Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, il protokolü, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Haberin Arka Planı

Vali Koç, Cengiz Aytmatov’un eserlerinin birey ve kesim arasındaki kuvvetli bağları temsil ettiğini vurguladı.

Konuyu Şekillendiren Faktörler

Giresun Valisi Koç, Aytmatov’un “İnsan için en zor olan şey, her gün insan kalabilmektir.” sözünü hatırlatarak, eğitimin temel gayesinin öz değerleri koruyarak erdemli nesiller yetiştirmek olduğunu isaretledi.

Konuya İlişkin Önemli Notlar

Türkiye Yüzyılı’nın aynı zamanda eğitimin yüzyılı olacağını belirten Vali Koç, vatanına ve değerlerine bağlı bireyler yetiştirmenin en büyük sorumluluk olduğunu ulaştı.

Protokol konuşmalarının ardından “Anadolu Mektebi” tanıtım videosunun izlenmesine müteakip gerçekleştirilen panelde, Anadolu Mektebi öğrencileri Cengiz Aytmatov’un eserlerinden edindikleri çıkarımları ve yazarın fikir dünyasını katılımcılarla paylaştı.

Gelişmelerin yakından takip edileceği belirtiliyor.

İlgili Yazılar