Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Küresel İlerici Seferberlik Toplantısı’na ilişkin değerlendirmede bulundu.
Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Dünya genelinde İlerici Seferberlik Toplantısı’na ilişkin değerlendirmede bulundu.
Bilinmesi Gereken Kritik Detaylar
Luiz Inacio Lula da Silva, demokrasiye bağlı ülkeler tarafından düzenlenen toplantının var olan evrensel ortamda umut verici olduğunu belirterek, “Dün katılma onuruna eriştiğim bu zirve, otoriterliğin ve uluslararası dayanışmanın zayıfladığı bir dönemde umut verici bir gelişmedir” dedi.
Öne Çıkan Diğer Gelişmeler
Çok taraflılık ve iş birliğine dikkat çeken Lula da Silva, “Yalnızca eş zamanlı, çok taraflılık ve uluslararası iş birliğiyle savaşsız bir gelecek inşa edebiliriz” diye açıkladı.
Lula da Silva, bu yaklaşımın dünya genelinde insanlara daha onurlu bir yaşam sağlama hedefi taşıdığını da sözlerine ekledi.
Bu önemli gelişmenin yansımaları önümüzdeki günlerde netleşecek.


