Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, CCTV’nin haberine göre Lübnan, müzakerelere zemin hazırlamak amacıyla ateşkesle başlayan bir girişim önerisinde bulundu ancak henüz karşı taraftan bir yanıt alınamadı. . CCTV’nin haberine göre Lübnan, müzakerelere zemin hazırlamak amacıyla ateşkesle başlayan bir hamle önerisinde bulundu buna karşın henüz karşı taraftan bir yanıt alınamadı. . Öne Çıkan Noktalar Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun,…

Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, CCTV’nin haberine göre Lübnan, müzakerelere zemin hazırlamak amacıyla ateşkesle başlayan bir girişim önerisinde bulundu ancak henüz karşı taraftan bir yanıt alınamadı. .
CCTV’nin haberine göre Lübnan, müzakerelere zemin hazırlamak amacıyla ateşkesle başlayan bir hamle önerisinde bulundu buna karşın henüz karşı taraftan bir yanıt alınamadı. .
Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun, “Bu savaşın trajedilerini hafifletmek için çeşitli ülkelerle sürekli temas halindeyiz. Dost ülkeleri, İsrail’in uyguladığı bu çılgınlığı durdurmak için müdahale etmeye çağırıyoruz” beyan etti.
Lübnan hükümetinin şu anki stratejisini üç ana öncelik (iç barışı korumak, yerinden edilmiş kişilere yardım sağlamak ve diplomatik ilişkileri güçlendirmek) üzerine kurduğunu belirten Aoun, Lübnan’ın “ikinci bir Gazze Şeridi’ne” dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini ifade etti. .
Müzakerenin teslimiyet, diplomasinin ise taviz anlamına gelmediğini savunan Aoun, Lübnan’da sivil barışın “kırmızı çizgi” olduğunu ve ordunun her türlü iç karışıklık girişimine karşı teyakkuzda olduğunu sözlerine ekledi.
Tüm gelişmelerin yakından izleneceği ifade ediliyor.





















Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.