SON DAKİKA
--:--:--

Bakan Kurum’dan BM temsilcileriyle ikili toplantı

Gündemin en çok konuşulan konularından biri olan bu gelişmede, COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’ etkinlikleri kapsamında New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio. COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’ etkinlikleri kapsamında…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Kurum’dan BM temsilcileriyle ikili toplantı

Gündemin en çok konuşulan konularından biri olan bu gelişmede, COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’ etkinlikleri kapsamında New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio.

COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’ etkinlikleri kapsamında New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Alexander de Croo ve BM Çevre Programı İcra Direktörü (UNEP) Inger Andersen ile müzakere etti.

ANKARA (İGFA) – COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’ etkinlikleri kapsamında gittiği ABD’de STK’lar ile toplantının ardından BM temsilcileriyle ikili görüşmeler icra etti.

Konuyla İlgili Önemli Detaylar

İlk olarak Türkevi’nde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Alexander de Croo ile bir araya gelen Bakan Kurum görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından, “İklim risklerinin yönetimi, krizlerin çözümü ve sürdürülebilir kalkınma konularında doğal ortaklık sürdürdüğümüz UNDP’nin, Sıfır Atık’ın dünya genelinde bir harekete dönüşmesinde verdiği desteği her daim çok kıymetli buluyoruz. COP31 sürecinde de aynı desteği beklediğimiz UNDP’nin evrensel koordinasyon kapasitesinin ve sahadaki etkin varlığının, İklim Eylemi Pratik Mekanizması’nın etkin şekilde uygulanması açısından belirleyici olacağına inanıyoruz” mesajını verdi.

Neden Önemli?

“COP31’İ EYLEMİN MERKEZİ OLARAK GÖRÜYORUZ”.

Son Durum ve Beklentiler

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre Bakan Kurum, ikinci görüşmesini BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile uyguladı.

BM binasındaki görüşmede COP31 sürecini ele aldıklarını belirten Bakan Kurum, “Görüşmemizde, global iklim krizi, enerji güvenliği ve savunmasız toplulukların korunması gibi can alıcı konuların yanı sıra Sıfır Atık ve döngüsel ekonomi yaklaşımları, finansman, teknoloji transferi ve kapasite geliştirme konularına da değindik. Çok taraflılığı güçlendirmek ve iklim eyleminin uygulanmasını hızlandırmak için COP31’i güven ve diyalog, uzlaşma ve eylemin merkezi bir platformu olarak görüyoruz; Antalya’daki liderler zirvesi ile tüm dünyaya ortak sorumluluk mesajı göndermeye hazırlanıyoruz. Bu verimli buluşma ve değerli iş birliğimiz için Genel Sekreter’e teşekkür ediyorum” paylaşımını yaptı.

Bakan Kurum, en güncel gelişmede Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) İcra Direktörü Inger Andersen ile buluştu. Sıfır Atık ve COP31 sürecinin yanı sıra biyolojik çeşitlilik ve kirlilikle mücadelede gibi başlıkları ele aldıklarını belirten Bakan Kurum, UNEP’in iklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik ve kirlilikle mücadeledeki çok belirleyici rolü son derece kıymetli olduğunu ifade etti.

Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.

Benzer Haberler
SARSILMAZ, yeni sistemlerini EFES-2026’da sergiledi
SARSILMAZ, yeni sistemlerini EFES-2026’da sergiledi
New York’ta Türk bayraklarıyla coşkulu yürüyüş… Binlerce kişi Manhattan’ta bir araya geldi
New York’ta Türk bayraklarıyla coşkulu yürüyüş… Binlerce kişi Manhattan’ta bir araya geldi
İzmir’de duygu dolu gece… Unutulmuş notaların izi büyük ilgi gördü
İzmir’de duygu dolu gece… Unutulmuş notaların izi büyük ilgi gördü
Kütahya’da tezhip sanatı sergisi sanatseverlerle buluştu
Kütahya’da tezhip sanatı sergisi sanatseverlerle buluştu
Oğuzhan Koç sevenleriyle buluştu – Aydın’da
Oğuzhan Koç sevenleriyle buluştu – Aydın’da
İzmir, bilimsel üretkenliğini bir kez daha kanıtladı
İzmir, bilimsel üretkenliğini bir kez daha kanıtladı
Haberin Doğru Adresi
    Afyonda Bugün

    Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

    2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün