Merakla takip edilen bu gelişmede, Litvanya Dışişleri Bakanı Kestutis Budrys, Paris Savunma ve Strateji Forumu kapsamında katıldığı oturumda Avrupa’nın savunma stratejileri ve Ukrayna’daki savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Litvanya Dışişleri Bakanı Kestutis Budrys, Paris Savunma ve Yöntem Forumu kapsamında katıldığı oturumda Avrupa’nın savunma stratejileri ve Ukrayna’daki savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Öne Çıkan Noktalar
Avrupa’nın içinde bulunduğu tarihsel dönemeçten bahseden Budrys, “Avrupa için çok belirleyici bir anda Paris Savunma ve Yöntem Forumu’nda konuşmaktan onur duyuyorum. Jeopolitik zemin değişiyor ve Avrupa artık gecikmeyi göze alamaz” belirtti.
Bundan Sonra Ne Olacak?
Ukrayna’nın direnişine ve Avrupa’nın sağladığı yardımların boyutuna değinen Bakan Budrys, “Rusya’nın acımasız savaşının dördüncü yılında Ukrayna, muazzam insan kayıplarıyla direnişini sürdürüyor. Avrupa, yardım için 100 milyar euronun üzerinde kaynak seferber etti” bilgisini bildirdi.
Buna karşın özeleştiri yapılması gerektiğini de belirten Budrys, “24 Şubat bize acı bir gerçeği hatırlattı: İhtiyaç duyduğu anda Ukrayna’ya her şeyi vermedik” ifadelerini kullandı. .
Gelişmelerin yakından takip edileceği belirtiliyor.


