SON DAKİKA
--:--:--

Costa: Rusya sivilleri kasıtlı olarak gaye alıyor

Gündemin en çok konuşulan konularından biri olan bu gelişmede, Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa, saldırıların kapsamına ilişkin değerlendirmede bulunarak, “Dün gece, Rusya Ukrayna’daki sivil hedeflere karşı bir kez daha korkunç bir saldırı başlattı. Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa, saldırıların kapsamına ilişkin değerlendirmede bulunarak, “Dün gece, Rusya Ukrayna’daki sivil hedeflere karşı bir kez daha korkunç bir…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Costa: Rusya sivilleri kasıtlı olarak gaye alıyor

Gündemin en çok konuşulan konularından biri olan bu gelişmede, Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa, saldırıların kapsamına ilişkin değerlendirmede bulunarak, “Dün gece, Rusya Ukrayna’daki sivil hedeflere karşı bir kez daha korkunç bir saldırı başlattı.

Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa, saldırıların kapsamına ilişkin değerlendirmede bulunarak, “Dün gece, Rusya Ukrayna’daki sivil hedeflere karşı bir kez daha korkunç bir saldırı hayata geçirdi. İnsanlar evlerinde uyurken, Dnipro, Odesa ve Kharkiv şehirleri onlarca balistik füzeyle ve yüzlerce dronla vuruldu.” söyledi.

Konunun Ayrıntıları

Costa, bir an önce yapılması gereken müdahale ekiplerine yönelik saldırılara değinerek, “Rus silahlı kuvvetleri, ilk müdahale ekipleri hayat kurtarmak için olay yerine vardığında, Ukrayna’nın acil servislerine kasıtlı takip saldırıları düzenledi.” açıkladı.

Konuyu Şekillendiren Faktörler

Costa, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik savaşına ilişkin açıklamasında, “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü yayılmacı savaş başarısız meydana geldi ve bu yüzden sivilleri kasıtlı olarak terörize etmeyi seçiyor.” açıkladı.

Bundan Sonra Ne Olacak?

Costa, barış sürecine ilişkin çağrıda bulunarak, “Rusya bu terör savaşını durdurmalıdır. Birleşmiş Milletler Şartı ve uluslararası hukukun ilkelerine dayalı olarak Ukrayna için köklü, adil ve kalıcı bir barış sağlanmalıdır.” aktardı.

Costa, Avrupa Birliği (AB)’nin tutumuna ilişkin açıklamasında, “Bu amaçla, AB Rusya’ya yönelik baskıyı artırmaya devam edecektir. Ve biz, Ukrayna’nın Rus yayılmacılığına karşı kendini savunurken ona olan kararlı desteğimizi sürdüreceğiz.” ifade etti.

Gelişmelerin yakından takip edileceği belirtiliyor.

Benzer Haberler
SARSILMAZ, yeni sistemlerini EFES-2026’da sergiledi
SARSILMAZ, yeni sistemlerini EFES-2026’da sergiledi
New York’ta Türk bayraklarıyla coşkulu yürüyüş… Binlerce kişi Manhattan’ta bir araya geldi
New York’ta Türk bayraklarıyla coşkulu yürüyüş… Binlerce kişi Manhattan’ta bir araya geldi
İzmir’de duygu dolu gece… Unutulmuş notaların izi büyük ilgi gördü
İzmir’de duygu dolu gece… Unutulmuş notaların izi büyük ilgi gördü
Kütahya’da tezhip sanatı sergisi sanatseverlerle buluştu
Kütahya’da tezhip sanatı sergisi sanatseverlerle buluştu
Oğuzhan Koç sevenleriyle buluştu – Aydın’da
Oğuzhan Koç sevenleriyle buluştu – Aydın’da
İzmir, bilimsel üretkenliğini bir kez daha kanıtladı
İzmir, bilimsel üretkenliğini bir kez daha kanıtladı
Haberin Doğru Adresi
Afyonda Bugün

Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün