Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Filistin Dışişleri Bakanlığı’ndan Şeyh Cerrah’taki okul kararına tepki

Filistin Dışişleri Bakanlığı’ndan Şeyh Cerrah’taki okul kararına tepki

afyondabugun afyondabugun -
0

Gündeme gelen son gelişmelere göre, Bakanlık açıklamasında, söz konusu kararın Kudüs’ün demografik ve kültürel yapısını etkilemeye yönelik olduğu ve kentin statüsüne ilişkin tek taraflı adımların kabul edilmediği ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, adı geçen kararın Kudüs’ün demografik ve kültürel yapısını etkilemeye yönelik olduğu ve kentin statüsüne ilişkin tek taraflı adımların kabul edilmediği ifade edildi.

Konunun Ayrıntıları

Açıklamada bunun yanı sıra Kudüs’ün uluslararası hukuka göre işgal altında olduğu ve İsrail’in kent üzerinde egemenliği bulunmadığı görüşü tekrarlandı. Bu doğrultuda alınan kararların hukuki geçerliliği olmadığı ve geri alınması gerektiği savunuldu.

Öne Çıkan Diğer Gelişmeler

Filistin tarafı, uluslararası topluma ve ilgili kuruluşlara çağrıda bulunarak İsrail’in uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararlarına uyması için daha etkin adımlar atılmasını istedi.

Kamuoyu, konuyla ilgili yeni açıklamaları bekliyor.

İlgili Yazılar