Yapılan açıklamalar doğrultusunda, İtalya Başbakanı Meloni, 25 Nisan Kurtuluş Günü kapsamında düzenlenen bazı gösterilerde yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İtalya Başbakanı Meloni, 25 Nisan Kurtuluş Günü kapsamında düzenlenen bazı gösterilerde yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Haberin Arka Planı Meloni, özgürlük ve demokrasi temasıyla yapılması gereken kutlamalarda yaşanan olayları sıralayarak sert eleştirilerde bulundu. Neden Önemli? Açıklamasında, “Özetleyelim. 25…


Yapılan açıklamalar doğrultusunda, İtalya Başbakanı Meloni, 25 Nisan Kurtuluş Günü kapsamında düzenlenen bazı gösterilerde yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İtalya Başbakanı Meloni, 25 Nisan Kurtuluş Günü kapsamında düzenlenen bazı gösterilerde yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Meloni, özgürlük ve demokrasi temasıyla yapılması gereken kutlamalarda yaşanan olayları sıralayarak sert eleştirilerde bulundu.
Açıklamasında, “Özetleyelim. 25 Nisan için düzenlenen bazı gösteriler sırasında, yani her türlü baskıya karşı özgürlüğü kutlaması gereken gösteriler sırasında Ukrayna bayrağı taşıyanlara saldırılar meydana geldi” ifadelerini kullandı.
Meloni dahası, yaşlı bir kişinin gösteriye katılmasının engellenmesini “utanç verici” olarak nitelendirdi ve demokratik yolla seçilmiş belediye başkanlarının protesto edilip hakarete uğradığını dile getirdi.
Foibe anısına yapılan anı çalışmalarının zarar gördüğünü ve Yahudi Tugayı’nın kortej sırasında amaç alındığını da ifade eden Meloni, “Eğer bunlar özgürlük ve demokrasiyi savunduğunu iddia edenlerse, bence bir sorunumuz var” belirtti.
Konu, kamuoyunun gündemindeki önemini korumaya devam ediyor.





















Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.