Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, ekonominin hidrokarbon üretimine aşırı bağımlılığının ülke sanayisini ve tarımı olumsuz etkilediğini belirterek, bu durumun “Hollanda hastalığı” teorisiyle açıklanabileceğini söyledi. Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, ekonominin hidrokarbon üretimine aşırı bağımlılığının ülke sanayisini ve tarımı olumsuz etkilediğini belirterek, bu durumun “Hollanda hastalığı” teorisiyle açıklanabileceğini dile getirdi. Petro, ülkenin 15 milyon…

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, ekonominin hidrokarbon üretimine aşırı bağımlılığının ülke sanayisini ve tarımı olumsuz etkilediğini belirterek, bu durumun “Hollanda hastalığı” teorisiyle açıklanabileceğini söyledi.
Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, ekonominin hidrokarbon üretimine aşırı bağımlılığının ülke sanayisini ve tarımı olumsuz etkilediğini belirterek, bu durumun “Hollanda hastalığı” teorisiyle açıklanabileceğini dile getirdi. Petro, ülkenin 15 milyon hektar verimli arazisinin boş olduğunu ve tarım reformuna finansman yapılması halinde gıda fiyatlarının düşeceğini ve istihdamın artacağını ifade etti.
Petro, temiz enerji potansiyeline dikkat çekerek, Kolombiya’nın güneş, rüzgar, su ve jeotermal kaynaklardan enerji üretebileceğini ve daha da ileri giderek ABD’ye ihraç edebileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı, hidrokarbon kullanımının hem dünya genelinde iklim krizine hem de yerel gıda krizine yol açtığını savundu.
Ülke içi gıda arzını artırmanın öncelikli hedefleri arasında olduğunu dile getiren Petro, öncelikle mısırda ithalat vergilerini gözden geçireceklerini ve yerli üretimin destekleneceğini paylaştı. Ayrıca, tarım ve bioekonomi alanında selva (orman) ürünlerine kaynak tahsisi yapılacağını ve kokain üretiminin azaltılması için tarımsal alternatiflerin teşvik edileceğini aktardı.
Petro, Kolombiya’nın bioekonomi ve sürdürülebilir tarımda küresel bir rol oynayabileceğini ısrarla söyledi ve hükümetin, çiftçilere modern tarım ve bioekonomi teknikleri öğretme konusunda eksiklikler yaşadığını ifade etti.
Kamuoyu, konuyla ilgili yeni açıklamaları bekliyor.





















Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.