Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Saar: Güney Lübnan’da Hristiyan dini sembole yönelik saldırı utanç verici

Saar: Güney Lübnan’da Hristiyan dini sembole yönelik saldırı utanç verici

afyondabugun afyondabugun -
0

Gündeme gelen son gelişmelere göre, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Güney Lübnan’da bir İsrail askerinin Hristiyan dini sembole yönelik saldırısını kınayarak gerekli adımların atılacağını belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Güney Lübnan’da bir İsrail askerinin Hristiyan dini sembole yönelik saldırısını kınayarak gerekli adımların atılacağını dile getirdi.

Gelişmenin Boyutları

Saar, bahsi geçen saldırıya ilişkin değerlendirmesinde, “Bir  İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) askerinin Güney Lübnan’da Hristiyan dini sembole yönelik saldırısı dikkat çekici ve utanç vericidir” aktardı.

Tarihsel Arka Plan

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin konuya ilişkin açıklamasına da değinen Saar, “IDF’nin açıklamasını, olayı kınamasını ve devam eden soruşturmayı not ediyorum. Bu eylemi gerçekleştiren kişiye karşı gerekli adımların atılacağını düşünüyorum” diye aktardı.

Öne Çıkan Diğer Gelişmeler

Saar, bahsi geçen eylemin ülke değerleriyle bağdaşmadığını belirterek, “Bu utanç verici eylem değerlerimize tamamen aykırıdır. İsrail, farklı dinlere ve kutsal sembollerine saygı duyan bir ülkedir” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında Saar, “Bu olaydan dolayı özür diliyor ve duyguları incinmiş her Hristiyan’ın önünde başımızı eğiyoruz” aktardı.

Tüm gelişmelerin yakından izleneceği ifade ediliyor.

İlgili Yazılar