Gündeme gelen son gelişmelere göre, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa El-Halife ile yaptığı görüşmenin içeriği ve bölgesel istikrara dair açıklama yaptı.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa El-Halife ile yaptığı görüşmenin içeriği ve bölgesel istikrara dair değerlendirmelerde bulundu.
Konuyla İlgili Önemli Detaylar
Ateşkes sürecine ve Bahreyn’in desteğine değinen Şerif, “Majestelerinin nazik sözleri ve Pakistan’ın İran-ABD ateşkesi kolaylaştırma yönündeki samimi çabalarına verdiği yardım için minnettarım; bu çaba, bölgede kalıcı barışa giden yolu açmasını umduğumuz bir adımdır” aktardı.
Öne Çıkan Diğer Gelişmeler
Bahreyn’in çalkantı sürecindeki tutumuna ve kayıplara dikkat çeken Şerif, “Son çatışmalar sırasında Bahreyn liderliğinin sergilediği örnek kısıtlılık için derin takdirlerimi ifade ettim ve değerli can kayıpları için taziyelerimi sundum, yaralıların çabuk iyileşmesi için dualar ettim” ifadelerini kullandı.
Şerif, açıklamasını “Bölgesel barış ve istikrar için yakın işbirliğimizi sürdürme taahhüdümüzü yeniden teyit ettik” sözleriyle tamamladı.
Konu, kamuoyunun gündemindeki önemini korumaya devam ediyor.


