SON DAKİKA
--:--:--

Trump: İran ile bir mutabakat yapabileceğimizi düşünüyoruz

Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, ABD Başkanı Trump’ın konuşmasından satır başları şu şekide:. ABD Başkanı Trump’ın konuşmasından satır başları şu şekide: “İran ile uzun süredir müzakere halindeyiz ve bu kez anlaşmaya tutum verdiler. Umarım anlaşmak mümkün olacak. Ne var ki ne olursa olsun İran’ın nükleer silaha sahip olmamasını sağlayacağız. Kesinlikle nükleer silahları olmayacak. Obama döneminde…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Trump: İran ile bir mutabakat yapabileceğimizi düşünüyoruz

Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, ABD Başkanı Trump’ın konuşmasından satır başları şu şekide:.

ABD Başkanı Trump’ın konuşmasından satır başları şu şekide:

“İran ile uzun süredir müzakere halindeyiz ve bu kez anlaşmaya tutum verdiler. Umarım anlaşmak mümkün olacak. Ne var ki ne olursa olsun İran’ın nükleer silaha sahip olmamasını sağlayacağız. Kesinlikle nükleer silahları olmayacak. Obama döneminde yapılan anlaşmayla İran’la nükleer protokol sebebiyle böylesine bir fırsatları olmuştu. Eğer o mutabakat yapılmış olsaydı, hiç kimsenin olmak istemeyeceği bir durumda bulurduk kendimizi.

Dikkat Çeken Gelişmeler

Son 3 hafta içerisinde Amerikan ordusu ve ortaklarımızla birlikte İran’ın askeri kapasitesini yıkıcı bir güçle, ölümcül bir güçle imha ediyoruz. Balistik füzelerini, dronlarını imha ediyoruz. Füze fırlatma kabiliyetleri yüzde 90 oranında düşmüş vaziyette. Artık pek ellerinde füze de kalmadı gerekçe olarak çoğu imha edildi ve savunma endüstrilerini de yok ettik. 158 gemilerini vurduk. Yok edilecek ne varsa hepsini yok ettik.

Çok uzun zaman önce anlaşabilirdik. Yeni bir lider seçmek için 88 kişi toplandı ve artık onlar da yok. Şimdi yeniden lider seçmek istiyorlar ama hiç kimse lider olmak istemiyor. Dünyada hiç kimsenin istemediği tehlikeli bir iş, benim işim de tehlikeli ama onların işi daha beter durumda.

Uzmanların Değerlendirmesi

Artık İran’ın önünde yeni bir fırsat var. Amerika ve müttefiklerine yönelik tehdidi ortadan kaldırmak konusunda yeni bir fırsatları var. Böylece çok daha güvenli bir gezegene sahip olabiliriz.

İran ile şu anda gerçekten çok iyi müzakereler gerçekleştiriyoruz. Müzakereler devreye girdi. Dün gece ve önceki gece adım attı ve sanırım görüşmeler iyi gidiyor. Barış istiyorlar, nükleer silaha sahip olmayacaklarını kabul ettiler ama göreceğiz. .

Bir mutabakat yapabileceğimizi düşünüyoruz. Beş gün süre vereceğiz ve bu bizi nereye götürecek bakacağız. Ve bu sürenin sonunda çok iyi bir protokol olabilir diye düşünüyoruz.”.

Kamuoyu, konuyla ilgili yeni açıklamaları bekliyor.

Benzer Haberler
SARSILMAZ, yeni sistemlerini EFES-2026’da sergiledi
SARSILMAZ, yeni sistemlerini EFES-2026’da sergiledi
New York’ta Türk bayraklarıyla coşkulu yürüyüş… Binlerce kişi Manhattan’ta bir araya geldi
New York’ta Türk bayraklarıyla coşkulu yürüyüş… Binlerce kişi Manhattan’ta bir araya geldi
İzmir’de duygu dolu gece… Unutulmuş notaların izi büyük ilgi gördü
İzmir’de duygu dolu gece… Unutulmuş notaların izi büyük ilgi gördü
Kütahya’da tezhip sanatı sergisi sanatseverlerle buluştu
Kütahya’da tezhip sanatı sergisi sanatseverlerle buluştu
Oğuzhan Koç sevenleriyle buluştu – Aydın’da
Oğuzhan Koç sevenleriyle buluştu – Aydın’da
İzmir, bilimsel üretkenliğini bir kez daha kanıtladı
İzmir, bilimsel üretkenliğini bir kez daha kanıtladı
Haberin Doğru Adresi
Afyonda Bugün

Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün
sohbet