Kamuoyunu yakından ilgilendiren bu haberde, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ülkenin anma politikası ve ulusal kahramanların onurlandırılması konularında bir çalışma toplantısı gerçekleştirdiklerini duyurdu.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ülkenin anma politikası ve ulusal kahramanların onurlandırılması konularında bir proje toplantısı gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Zelenskiy, “Can alıcı Ukraynalılar Panteonu” oluşturulmasına yönelik çalışmaların başlatıldığını belirterek, projenin devlet kurumları, toplumsal yapı ve uluslararası ortaklarla koordinasyon gerektirdiğini ifade etti.
Gelişmenin Boyutları
Açıklamada Zelenski şu ifadeleri kullandı: “Bu, öncelikle tarih yazacak figürleri Ukrayna’ya geri getirmekle ilgilidir – Ukrayna ulusal bilincinin şekillenmesinde ve devlet inşamızda temel öneme sahip olanlar. Üstelik Ukrayna’daki Kahramanlar Politikası, tarihimizin farklı aşamalarının uygun şekilde anılması ve Ukrayna’nın tüm tarihsel belleğinin yeniden tesis edilmesiyle ilgilidir.”.
Rakamlarla Durum
Zelenskiy, projenin gelecek nesiller için ortak bir değer alanı oluşturmayı hedeflediğini vurguladı.
Konunun Önemi ve Olası Etkileri
Toplantıda öte yandan Ukrayna Artmış Rada Başkanı Ruslan Stefanchuk, Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Kyrylo Budanovve Ofis Başkan Yardımcısı Iryna Vereshchuk ile ilgili ekiplerin sürece dahil olduğu aktarıldı.
Zelenskiy, çalışmalara katkı sunan tüm taraflara teşekkür ederek sürecin bir sonraki aşamalarının belirlendiğini ifade etti.
Konu, kamuoyunun gündemindeki önemini korumaya devam ediyor.


