SON DAKİKA
--:--:--

Gazze’de eğitim savaşın gölgesinde sürdürülüyor

Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, CCTV’nin haberine göre, bölgede dersler, hasar görmüş binalar ve geçici barınaklarda, ciddi ders kitabı ve eğitim materyali eksikliğiyle sürdürülüyor. CCTV’nin haberine göre, bölgede dersler, hasar görmüş binalar ve geçici barınaklarda, ağır ders kitabı ve eğitim materyali eksikliğiyle sürdürülüyor. Savaşta zarar gören üniversite binalarında öğrenciler, temel sınıf ekipmanlarının bulunmaması nedeniyle çoğu…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Gazze’de eğitim savaşın gölgesinde sürdürülüyor

Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, CCTV’nin haberine göre, bölgede dersler, hasar görmüş binalar ve geçici barınaklarda, ciddi ders kitabı ve eğitim materyali eksikliğiyle sürdürülüyor.

CCTV’nin haberine göre, bölgede dersler, hasar görmüş binalar ve geçici barınaklarda, ağır ders kitabı ve eğitim materyali eksikliğiyle sürdürülüyor.

Savaşta zarar gören üniversite binalarında öğrenciler, temel sınıf ekipmanlarının bulunmaması nedeniyle çoğu zaman yerde oturarak eğitimlerine kesintisiz ilerliyor. Bu alanların aynı zamanda yerinden edilmiş aileler için barınak olarak kullanılması, yaşam ve eğitim alanlarının iç içe geçmesine neden oluyor.

Dikkat Çeken Gelişmeler

Öğrencilerden Reem Al-Zaanin, yaşanan değişimi “Kardiyolog olmayı hayal ediyordum ama her şey değişti. Savaştan evvel okullarımız ve üniversitelerimiz vardı, şimdi ise çadırlar ve enkazdan ibaret” sözleriyle aktardı.

Rakamlarla Durum

Eğitim dışında da öğrencilerin günlük yaşamda önem taşıyan zorluklarla karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Ulaşım sorunları, maddi sıkıntılar ve temel ihtiyaçlara erişimde yaşanan güçlükler eğitim sürecini olumsuz etkiliyor. Bir diğer öğrenci Bara Al-Shurfa, “Ulaşım bulmak zor, kırtasiye malzemesi temin etmek çok güç, maddi durumumuz da kötü. Hayat çok yorucu ve acı verici” ifadelerini kullandı.

Son Durum ve Beklentiler

Zor koşullar yalnızca öğrencileri değil, öğretmenleri de etkiliyor. Savaş sürecinde 20 binden fazla öğrenci ve yaklaşık 1.037 öğretmenin hayatını kaybettiği belirtilirken, eğitimciler sınırlı imkanlarla ders vermeyi sürdürüyor. Öğretmen Mohammad Al-Kafarna, “Öğrenciler derse ulaşmakta bile zorlanıyor. Yeterli sıra, kitap ya da kırtasiye yok. Eğitim için uygun olmayan koşullarda ders yapılıyor” beyan etti.

Eğitim Bakanlığı verilerine göre, Gazze genelinde on binlerce öğrenci alternatif öğrenim noktalarında eğitim alıyor. Batı Gazze Eğitim Müdürlüğü Direktörü Jawad Khalil, “86 binden fazla öğrenci, 2.600 öğretmen aracılığıyla eğitim görüyor. Bu noktalar, kara tahtası ve ders kitabı bulunmayan basit çadırlardan oluşuyor” bilgisini dile getirdi.

Gazze hükümetine bağlı medya ofisinin verilerine göre ise bölgede 165 eğitim kurumu tamamen yıkılırken, 392 kurum hasar gördü. Bu pozisyon, eğitim sisteminin büyük ölçüde işlevsiz hale gelmesine yol açtı.

Konunun nasıl bir seyir izleyeceği merakla bekleniyor.

Benzer Haberler
SARSILMAZ, yeni sistemlerini EFES-2026’da sergiledi
SARSILMAZ, yeni sistemlerini EFES-2026’da sergiledi
New York’ta Türk bayraklarıyla coşkulu yürüyüş… Binlerce kişi Manhattan’ta bir araya geldi
New York’ta Türk bayraklarıyla coşkulu yürüyüş… Binlerce kişi Manhattan’ta bir araya geldi
İzmir’de duygu dolu gece… Unutulmuş notaların izi büyük ilgi gördü
İzmir’de duygu dolu gece… Unutulmuş notaların izi büyük ilgi gördü
Kütahya’da tezhip sanatı sergisi sanatseverlerle buluştu
Kütahya’da tezhip sanatı sergisi sanatseverlerle buluştu
Oğuzhan Koç sevenleriyle buluştu – Aydın’da
Oğuzhan Koç sevenleriyle buluştu – Aydın’da
İzmir, bilimsel üretkenliğini bir kez daha kanıtladı
İzmir, bilimsel üretkenliğini bir kez daha kanıtladı
Haberin Doğru Adresi
    Afyonda Bugün

    Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

    2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün